Gedragsspreekuur voor honden

Bel onze praktijk wanneer het volgende Gedragsspreekuur gepland staat. U kunt bij ons altijd terecht met uw vragen over gedrag.

hond2Janette Haring van dogNL houdt regelmatig een Gedragsspreekuur voor Honden bij Dierenartsenpraktijk Katwijk. Als gediplomeerd Kynologisch Instructeur en gecertificeerd Gedragstherapeut voor honden, kan Janette u en uw hond van deskundig advies voorzien. Zij heeft haar eigen adviesbureau dogNL en kan uw (probleem)vragen beantwoorden. Een aanrader!

 

Probleemgedrag

Soms verloopt de opvoeding van uw hond niet zoals gewenst: uw puppy is onhandelbaar en trekt aan de lijn, uw puber-hond luistert ineens niet meer, of uw (oude) hond gaat plotseling ongewenst gedrag vertonen. Iedereen lijkt er last van te hebben: uzelf, uw hond, soms zelfs uw omgeving. In zo’n geval zou het verstandig zijn om hulp in te schakelen bij de gedragsontwikkeling van uw hond en om tijdig advies in te winnen bij een erkend gedragsdeskundige. Met de juiste begeleiding voorkomt u probleemgedrag en het escaleren daarvan!

 

Bij Janette kunt u terecht voor al uw vragen en eventuele problemen over het gedrag van uw hond. Zij is gedragsdeskundige en hondentrainer en weet u èn uw hond, daarin prettig te ondersteunen.

 

Welke vragen kan ik stellen?

■ Hoe voed ik mijn puppy op?

■ Wat doe ik aan het bijtgedrag van mijn puppy?

■ Hoe maak ik mijn puppy snel/sneller zindelijk?

■ Mag mijn hond bij mijn zoon in bed slapen?

■ Hoe maak ik een goede start met mijn “2e kans hond”?

■ Waarom luistert mijn hond ineens niet meer?

■ Wat doe ik aan de angst van mijn hond voor ….?

■ Hoe voorkom ik dat mijn hond agressief is naar mensen / soortgenoten?

■ Hoe leer ik mijn hond alleen thuis te zijn?

■ Hoe leer ik mijn hond van het meubilair af te blijven als ik weg ben?

■ Hoe leer ik mijn hond dat hij niet meer jaagt achter joggers, fietsers, auto’s, honden, katten, …?

■ Hoe leer ik mijn hond niet meer te trekken aan de lijn?

■ Hoe leer ik mijn hond niet meer op te springen?

■ Hoe leer ik mijn hond HIER te komen als ik hem roep?

■ Wat doe ik aan het blaffen van mijn hond?

■ Welke hond is voor ons geschikt?

■ Kan ik mijn nest puppy’s laten testen op karakter en temperament?

■ Hoe bereid ik mijn hond voor op de baby?

■ Hoe kan ik mijn kind veilig leren omgaan met onze hond?

■ Is mijn hond erg dominant?

■ Hoe raar is het dat wij onze hond zien als gezinslid en haar erg verwennen?

■ Wat doe ik aan de onzindelijkheid van mijn oude hond?

■ Hoe kan ik mijn oude hond helpen als hij vergeetachtiger lijkt te worden?

■ Wanneer vindt mijn hond zijn leven niet meer leuk?

 

Tijdens het gedragsspreekuur van Janette kunt u al uw vragen stellen. U krijgt ideeën aangereikt over de opvoeding van uw hond, hoe u deze kan bijsturen en hoe u probleemgedrag kan aanpakken. Het kan variëren van een aantal trainingslessen voor uw opgroeiende pup, het aanpakken van een specifiek gedragsprobleem, het heropvoeden van een (asiel)hond, een adviesgesprek over het veilig samen opgroeien van (klein)kind en hond tot gezinslessen thuis voor het hele gezin of het starten van gedragstherapie.

 

Kosten

De kosten voor een intake gesprek zijn 15 euro, maximaal 15 minuten per hond. Tijdens het gedragsspreekuur krijgt u  een aantal tips en eventueel een stappenplan voor het vervolg. Verdere training van uw hond of een adviesgesprek thuis behoort tot de mogelijkheden. Bij ingewikkelde problemen kunt u gebruik maken van gedragstherapie. Met behulp van een uitgebreid vragenformulier, een bezoek aan huis en het bekijken of testen van uw hond in zijn eigen vertrouwde omgeving, wordt er eerst een diagnose gesteld. Daarna volgt er een behandelplan met een integrale aanpak voor uw hond, dat tijdens het gesprek met u wordt doorgenomen. Er kan op deze manier een passende oplossing worden gezocht voor u en uw trouwe viervoeter: elke hond, elke baas en elke situatie is immers anders. Janette Haring geeft u deskundig advies op maat!

 

Heeft u net een puppy in huis gekregen, kunt u zich ook opgeven voor de Puppy Start, ook een nieuwe service van DAP Katwijk voor alle nieuwe pupeigenaren.

 

Inschrijven

U kunt de praktijk bellen 071-4012930 om te vragen naar het eerstvolgende Gedragsspreekuur voor Honden. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met Janette Haring van dogNL.

 

dogNL

Tel. 06-41810243

info@dog.nl

www.dog.nl

Dierenartsenpraktijk Katwijk
Voorstraat 96
2225 ET  Katwijk aan Zee
Tel. 071 - 40 12 930

Belt u gerust voor advies of een afspraak. Wij helpen u graag!

Hopstarter-Flag-Borderless-United-Kingdom   Facebook-icon

Openingstijden

voor afhalen voer en medicijnen

Maandag 09.00-20.00 uur
Dinsdag 09.00-18.00 uur
Woensdag 08.00-20.00 uur
Donderdag 09.00-18.00 uur
Vrijdag 09.00-20.30 uur

Consult op afspraak. Huisvisite mogelijk.

Spoedgevallen buiten openingstijden

Tel. 071 - 40 12 930

Buiten openingstijden zijn wij aangesloten bij de dienstenkring Bollenstreek-Zuid. Op ons antwoordapparaat hoort u welke spoedarts dienst doet.